Maria Lund har ett långt och troget förflutet som informatör och journalist i Stockholms läns landsting, bland annat som personaltidningsredaktör. Hon hade sin arbetsplats på Södersjukhuset där det fanns ett utmärkt bibliotek med en fantastiskt välsorterat deckarhylla. Alla klassiska deckarförfattare fanns (och finns) där såväl som alla nyutgivna. I tretton år försåg hon sig nästan dagligen med en ny deckare.

page0_1

När Maria Lund så småningom (1997) startade eget – Svenska Ordförrådet – och flyttade ut  till en mer stillsam lantlig miljö i Skåne fick hon både tid och inspiration att själv börja skriva. Hon började med en bok med en husläkare som problemlösare, gick sen en kurs på Fridhems folkhögskola i Svalöv, lade boken lite åt sidan och började i stället med deckarnoveller för att finna olika former för problem och lösningar. Det första försöket var Kvinnan på balkongen, som inspirerade av en film med samma tema (vi ska inte gå in på det för att inte i förhand avslöja lösningen).

Uppslaget till novellen Drängen fick hon av sin far Andreas Lund, som en gång på fullt (nåja) allvar tänkte ut en liknande intrig att använda för egen del!

Boken tar hon upp då och då, en synopsis är skriven, men tiden räcker inte till för det koncentrerade skrivande som egentligen ska till. Just nu befinner sig de bägge huvudpersonerna fastfrusna på en stripbar i Köpenhamn strax innan ett skandalöst uppträdande på scenen ska äga rum. Fortsättning följer.Vill du nå Maria? Skriv till


maria@svenskaordforradet.com.